Στάδια Εγκυμοσύνης

Χρονοδιάγραμμα Τριμήνου

img
 • 4

  Το έμβρυο

  Μόλις αντιληφθείτε ότι είστε έγκυος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον/τη γυναικολόγο σας, ώστε να ενημερωθείτε για τις εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν.

  Μάθετε περισσότερα
 • 9

  Εμβρυϊκή Ανάπτυξη

  Κατά την 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης το μωρό αρχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα. Τα κύτταρα που βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια αρχίζουν να σχηματίζουν συνδέσεις με το κυκλοφορικό σύστημα της μητέρας.

  Μάθετε περισσότερα
 • 13

  Η καρδιά του εμβρύου

  Η καρδιά του εμβρύου μπορεί να φανεί να χτυπά στο κολπικό υπερηχογράφημα. Τα άκρα αρχίζουν να φαίνονται σαν μικρά εξογκώματα, ενώ στα πλάγια της κεφαλής του εμβρύου παρουσιάζονται μικρές εσοχές που θα εξελιχθούν στα αυτιά και μικρές παχύνσεις από όπου θα αναπτυχθούν οι οφθαλμοί.

  Μάθετε περισσότερα

1οΤρίμηνο

0.4kg - 2.0kg
img
 • 18

  Διαμόρφωση του εμβρύου

  Σιγά σιγά διαμορφώνεται το πρόσωπο του εμβρύου. Τα μάτια του μεγαλώνουν και γίνονται πιο διακριτά. Σχηματίζεται το στόμα και η γλώσσα. Τα χέρια και τα πόδια αναπτύσσονται, ωστόσο τα δάκτυλα δεν έχουν ακόμα διαχωρισθεί.

  Μάθετε περισσότερα
 • 22

  Εγκυμοσύνη

  Τη 13η εβδομάδα το έμβρυο έχει βάρος περίπου 25 γραμμάρια. Τόσο οι ωοθήκες όσο και οι όρχεις έχουν σχηματισθεί. Τη 14η εβδομάδα το έμβρυο φθάνει σε μήκος τα 85 χιλιοστά. Με τις κινήσεις κατάποσης που ξεκινούν αυτή την περίοδο μικρές ποσότητες αμνιακού υγρού περνούν στο στομάχι του εμβρύου.

  Μάθετε περισσότερα
 • 27

  Το Έμβρυο

  Τη 17η εβδομάδα το έμβρυο έχει μεγαλώσει και άλλο και τώρα ζυγίζει περίπου 150 γραμμάρια. Το πρόσωπό του μοιάζει πιο ανθρώπινο, καθώς σχηματίζονται τα φρύδια και οι βλεφαρίδες. Αν και τα βλέφαρα παραμένουν κλειστά, τα μάτια μπορούν και κινούνται. Το στόμα είσης ανοιγοκλείνει.

  Μάθετε περισσότερα

2ο Τρίμηνο

2.0kg - 8.0kg
img
 • 31

  Γρήγορη Ανάπτυξη

  Κατά την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης το έμβρυο ζυγίζει περίπου 350 γραμμάρια. Από εδώ και στο εξής το έμβρυο θα αρχίσει να αναπτύσσεται γρηγορότερα από τον πλακούντα. Έτσι, ενώ μέχι την 21η εβδομάδα ο πλακούντας ζύγιζε περισσότερο από το έμβρυο, από εδώ και στο εξής αυτό θα αρχίσει να αντιστρέφεται.

  Μάθετε περισσότερα
 • 36

  Αύξηση δραστηριότητας

  Μετά την 25η εβδομάδα το έμβρυο είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Αρχίζει να ανταποκρίνεται σε διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως είναι ένα δυνατός θόρυβος που μπορεί να κάνει το έμβρυο να αναπηδήσει. Το έμβρυο παράγει ούρα, τα οποία διοχετεύονται στο αμνιακό υγρό που το περιβάλει.

  Μάθετε περισσότερα
 • 40

  Κίνηση του Εμβρύου

  Το έμβρυο είναι πλέον πολύ δραστήριο και θα πρέπει να παρακολουθείτε τις κινήσεις του μωρού σας. Εάν νιώθετε ότι το μωρό δεν είναι τόσο δραστήριο όσο συνηθίζει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γυναικολόγο σας.

  Μάθετε περισσότερα
*units in weeks

3ο Τρίμηνο

8.0kg - 13.6kg

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ: 210 72 45 179

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 66 6ος Όροφος, Αθήνα 115 28

Κλείστε Ραντεβού Μιλήστε μαζί μας